Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 7 mars 2016

Persona

Vi bär olika masker. Vi är en person sedd utifrån men en annan innifrån. Vi bärs upp av våra olika syften och strategier. 

Jag vaknar med en mask på morgonen med min familj för att byta mask när jag tar mig till jobbet. Väl på jobbet har jag en ny mask som ser olika ut beroende på om det är chefen jag möter eller en medarbetare. På lunchen möter jag kanske en samarbetspartner och bär ytterligare en mask. På mitt kvällsmöte i en förening jag arbetar har jag ytterligare en mask. På fest har jag en mask och kring jul en annan för att inte tala om den mask jag tar på mig på semester eller den på landet. 

Jag har en mängd av olika masker som representerar mig, mina syften och strategier. Många är väldigt lika men det finns avgörande nyansskillnader beroende på tid, plats, humör, människor och andra omständigheter. Jag kan variera och jag tror jag gjort detta hela mitt liv. En del masker har förminskats, andra har förstorats, några finns inte längre och ytterligare några känner jag ännu inte till. 

En del masker speglar det sorgsna offret andra den hjälpsamma samariten. Några  visar den svarta sidan hos mig och andra  den ljusa. Det finns också masker som visar förövaren och den rädda. Det finns den med mod och den som är kärleksfull. Alla masker är jag och jag blir för varje dag medveten om fler som jag har eller som jag tappat. Jag har en önskan att bara visa vissa masker men tyvärr skiner vissa andra masker igenom. Vissa masker har jag försökt att gömma men andra har haft vänligheten att ändå visa upp dessa.

Vissa masker kämpar jag hårt med att förstöra och bli av med, medan andra kämpar jag för att få tillgång till. En del masker upplever jag som gåvor medan några masker skulle vara helt fantastiskt att få tillgång till. 

När dagen är slut och jag är själv ligger alla dessa masker på golvet och jag önskar att jag bara hade en, masken som innehåller kärlek, alla de andra är masker som visar brist på kärlek och är sådana jag egentligen inte vill ha. 

Hur ser dina masker ut och vilka använder du oftast? Finns det masker du skulle kunna göra dej av med och andra du skulle kunna byta ut? 

Idag är en dag jag vill möta andra så rent och naket jag kan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948