Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 15 mars 2016

Vänlighet vs ilska

Det löser aldrig något att bli förbannad. Möjligtvis hjälper det oss själva för en stund men det löser inte problem mer än att det skapa skräck och rädsla hos andra. Ilska blir en urladdning för att dölja min egen rädsla och har risk för att skapa  skuld och skam i mig själv. I dessa lägen kan det vara bättre att ladda ur sin ilska mot en sten eller nått annat hårt bara för att få ur sig sina känslor. Ilska blir bara ett sätt att tro att jag har mer rätt än någon annan. 

Vänlighet är ett mått av kärlek och får oss mer avslappnade och gör att vi på ett bättre sätt kan lösa de problem vi eventuellt har. Vänlighet gör att vi kommer till samtal och vågar lyssna. Vi är beredda att lyssna istället för att avvisa. Vi möter andra med en öppen famn istället för att mota bort. Jag är övertygad om att detta i alla lägen leder till ett bättre slutresultat. 

Jag har varit en ilsk jäkel och mött andra i stressade situationer med ilska. Jag har skällt före jag lyssnat och jag har fördömt före att försöka förstå. Det har aldrig funnits utrymme för acceptans och ursäkt förrän långt efter när jag insett att jag använde min kraft på ett felaktigt sätt. 

Jag har varit rädd för att tappa kontrollen och trott att ilska skulle lösa detta. 

När jag accepterar behövs inte ilskan. När jg accepterar behövs ingen kontroll. När jag accepterar finna bara vänligheten kvar. 

Jag är på resa just nu och jag märker hur jag inte kan ha kontroll. Jag är beroende av andra. Ilska löser inget utan det blir med vänlighet andra är beredda att hjälpa. Det är med vänlighet kontrollen återfås. Idag skulle jag ha blivit hämtad av en buss som aldrig kom. Det var tidigt på morgonen och inte ens en taxi var möjlig att beställa där jag var. Att bli förbannad i detta läge löste inget utan med vänlighet möttes jag av vänlighet och det gjorde att jag både kom dit jag skulle och kunde lösa problemet med bussen.

Vad har du lättats att ta fram, din ilska, din gömda ilska eller din genuina vänlighet? 

Idag är en dag jag försöker arv möta alla med vänlighet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948