Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 16 mars 2016

Min kraft förför eller förgör mig

Det finns en kraft inom mig som kan ge mig en massa. En kraft som kan få allt att hända. En kraft som gör att allt är möjligt. Både på gott och ont. Jag har den kraft jag behöver för att skapa det jag vill det gäller bara att styra den. Det är lite som det som min tränare sade till mig angående mitt golfspel: "- Johan du har kraften gör dig aldrig av med den, se bara till att styra den". Han visste inte hur rätt han hade. Jag har haft denna kraft i mig hela mitt liv. Med denna kraft har jag både styrt och dominerat på samma sätt som jag har kunnat få andra och växa. Denna kraft har fått mig att göra saker jag trodde var omöjliga samtidigt har det nästan tagit livet av mig.

Jag har lyckats ha en massa olika arbeten. Jag har byggt mig ett eget hus. Jag har rest i världen och fortsätter med det. Jag är bra på att skapa relationer med andra. Jag är bra på många saker och kan lite om mycket. Jag ser inga problem i olika uppgifter jag får utan hittar lösningar. Jag lär mig snabbt nya saker.

Men.

Jag är också bra och kan skapa en intensiv kraft i sådant som kan förgöra mig. Jag skapar situationer som gör att jag själv blöder inifrån. Jag triggas i gång på saker som jag inte ska hålla på med. Jag skapar relationer med de jag inte ska ha relationer med. Jag är intensiv och håller inte tillbaka. Jag blir ilsken. Jag använder min kraft på ett felaktigt sätt som inte är bra för mig. 

Vi alla har en kraft i oss oavsett om den är kraftfull och syns eller om den verkar i det fördolda. Den kraften är beredd att uppfylla våra mest kraftfulla önskningar. Märk detta, våra mest kraftfulla önskningar. Detta innebär att de önskningar och den tro som finns inne i oss om oss själva är också den som kommer att gå i uppfyllelse, med denna kraft.

Tror vi att vi är vackra blir vi vackra. Tror vi att vi är kloka blir vi kloka. Tror vi att vi är värdelösa blir vi värdelösa. Tror vi att vi inte är värda att älska blir vi inte värda att älska.

Vi har låtit oss påverkas av andras syn på oss men framför allt, vi har tillåtit oss själva  påverkas av våra egna tankar om oss själva. Tankar som blir till känslor som blir till tankar som blir till känslor som leder till handlingar. Den kraften som lever i detta kan få oss att växa eller att dö.

Nej, det är inte din pappas eller mammas fel. Nej, det är inte någon annans fel som kränkt dig. Nej, nej nej!!

Det är bara du, även fast det var skit och för djävligt det som hände så är det du med din kraft som grävt de djupaste groparna.

Jag hade också en pappa och mamma. Men det var jag som med min kraft ledde mig själv fel och utnyttjade kaoset för att skapa ett nytt kaos som jag redan var bekant med.

Förlåt mig själv och förlåt de som varit förövare. Jag ber om ursäkt till mig själv för det slöseri jag medverkat till och på vilket sätt jag inte hushållat med hur mina krafter skulle användas.  

Hur tar du hand om dina krafter?

Idag är en dag där jag ska använda all min kraft för att möta mig själv och andra med med innerlighet och närvaro.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948